Det är redan dags för den sjätte artikeln i serien om Guds kärlek. Tiden går fort när man har roligt. Och som sagt, läs den gärna i kronologisk ordning om du har möjlighet.

Kärleken söker inte sitt. Vi människor söker ofta vårt. Det vill säga, vi tänker på oss själva. Vi vill att vi ska få ha det bra. "Om inte jag blir välsignad..." "Om inte jag får min vilja igenom..." "Om inte jag får bestämma..." Känns det bekant? Jag dömer inte någon annan mer än mig själv har, jag har resonerat och agerat på detta sätt precis lika mycket som någon annan. Men ack så långt detta är från Guds kärlek!!

Jesus är kärleken. Det är det grundläggande temat i den här artikelserien. 1 Kor 13 är en lovsång till Jesus Kristus. Han, som inte ens tvekade i att ge sitt eget liv till lösen för att vi skulle bli fria. Han, som inte över huvud taget var intresserad av att hävda sin egen förträfflighet. Han, som inte på något sätt var intresserad av att förhärliga sig själv. Trots att han är och var Gud själv så sökte han inte människors tillbedjan. Varför? Jo, han ville att initiativet till den sortens aktivitet skulle komma från människan själv, på grund av att hennes hjärta hade blivit berört av den helige Ande.

Du kan också få ta del av den kärleken. Inte genom att du "skärper dig" eller "bestämmer dig" för att du vill börja leva som Jesus. Det är ju förvisso jättebra, men det räcker inte ända fram. "Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan" säger Rom 5:5, men det sker inte förrän den stund då du Jesus Kristus personligen, och du blir född på nytt, en ny skapelse i Kristus Jesus. Hur sker detta? "Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst." (Rom 10:9-10)

Det finns inga genvägar. Detta är vägen in i Guds rike. Du kan försöka förtjäna din väg in genom att göra goda gärningar, genom att ge pengar till olika välgörande ändamål, genom att gå till kyrkan, genom att låta döpa dig, genom att ta nattvarden, genom att vara en god moralisk människa, men du kommer fortfarande ha kvar den där tomheten på insidan som ropar till dig "Det här räcker inte!". Din invärtes människa behöver bli fylld av Guds liv, och av den helige Ande.

Om du inte är frälst, men vill bli det, så kan du be med i den här bönen:

Herre, jag kommer nu till dig precis som jag är. Jag döljer ingenting, inga brister eller svagheter. Du vet att jag är en syndare, Herre. Jag skulle inte kunna bli frälst annat än genom ditt blod. Tack för att du dog för sådana som mig. Jag tar emot dig nu, och jag tror att Gud uppväckte dig ifrån de döda. Jag lämnar mitt liv i dina händer, och jag vill leva med dig tills den dag då jag dör och vi möts öga mot öga, ansikte mot ansikte. Amen.

Om du bett denna bön från ditt hjärta så är du frälst, du är född på nytt och en ny skapelse. Gud kommer göra mycket underbara saker i ditt liv. Börja vandra med honom, och läs bibeln om du har någon. Vill du få hjälp i din kristna vandring får du naturligtvis gärna kontakta mig eller någon annan kristen. Gud välsigne dig!