Det var ett par veckor sedan sist, men den som väntar på något gott... Hursomhelst, välkommen till denna predikan! Nu börjar vi snart närma oss slutet för den här gången, så då ökar vi farten lite tycker jag.

För en vecka sedan så såg jag på TV. Det hör inte till vanligheterna, och speciellt inte på den här sortens program. Vad var det för något, en porrfilm? Nej, du kan sova lugnt. Det var OS-finalen i ishockey. Kanadickerna sopade banan med jänkarna.

Jag har själv en bakgrund som hockeyspelare. När jag var 11-12 år så spelade jag. Jag var ju knappast något proffs, men likväl så ser jag mig fortfarande som en ishockeyspelare trots att det alltså var 10 år sedan sist.

I hockey så händer det ofta att spelarna blir arga på varandra. De brusar upp, och så kanske de slår varandra på benet eller drar omkull varandra. Ibland ryker man ihop på allvar, eller rentav så ryker hela det ena laget ihop med det andra. Detta är ganska vanligt i NHL.

Men vad har detta med evangelium, Jesus eller Gud att göra? Jo, det har väldigt mycket med alla dessa saker att göra. Jesus är nämligen kärleken. Och det står i 1 Kor 13:4 att kärleken brusar inte upp. Alltså kan man lätt dra slutsatsen att Jesus inte brusar upp. Han agerar aldrig i köttslig vrede, som egentligen bara är en manifestation av egenrättfärdighet. "Han var dum mot mig, och eftersom jag minsann är så viktig så har jag rätt att bli sur och irriterad på honom." Detta är en naturlig människas reaktion. Men sådan är inte Jesus, ty Han är fullkomlig. "I allt lika sina bröder, dock utan synd". Utan synd. Detta är vad som gör hela skillnaden. Hade Jesus syndat, så hade han inte kunnat frälsa en enda människa. Han skulle ju själv varit i behov av frälsning! Men nu var det inte så. Jesus var utan synd, men blev i sin korsdöd gjord till synd för att vanliga människor skulle bli gjorda till rättfärdighet från Gud, helt och hållet av nåd, helt och hållet genom tro. Halleluja!

Om du som läser detta inte har en personlig, egen relation med Jesus så kan du be den här bönen. Det spelar ingen roll om du har gått i kyrkan hela ditt liv, eller om du varit en i allmänhet god människa moraliskt sett. Bibeln säger att alla har syndat och att du om du inte är född på nytt är andligt död på insidan. Din ande har ingen gemenskap med Gud, och du har inte ditt namn skrivet i Livets bok - Guds egen "medlemslista", listan över de som kommer få komma in i himlen.

Men, om jag nu inte har levt perfekt, hur ska jag då kunna klara mig? Enbart genom Jesu ställföreträdande död. Det finns ingen frälsning förutom genom Jesu blod. Jesus gick hela vägen upp till korset på Golgata för din skull. När han blev uppspikad så var det i Guds ögon du som blev det. När han ropade "Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig" så var det ditt rop på hjälp som ljöd. Och hjälpen var på väg. Men tiden var ännu inte inne. Jesus gick ner i helvetet, i dödsriket, i ditt ställe. Han betalade straffet för dina synder. Och sedan, när skulden var betald, och syndaproblemet en gång för alla löst, så kom Guds Ande ner och väckte upp honom ifrån de döda. "Honom har Gud uppväckt och löst ur dödens vånda", Apg 2:24. Jesus dog din och min död, syndarens död, men han uppstod som Jehova Nissi - Herren vår seger. "Han har avväpnat andevärldens furstar och väldigheter och låtit dem bli till skam inför alla, i det att han [Gud] i honom [Jesus] har triumferat över dem" (Kol 2:15, 1917).

Det är detta Paulus talar om i denna mycket välkända vers. "Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." (Rom 10:9) Enbart genom att tro på Jesu död kan du bli frälst - eftersom det var just i sin död som han besegrade dina problem. Långt innan du ens var född. Varför? Helt och hållet på grund av Hans oerhörda kärlek till dig personligen. Han visste att priset var oerhört, men han var beredd att betala det. Han gick hela vägen, för att befria dig.

Om du vill bli född på nytt, och bli en ny skapelse i Kristus Jesus, bli frälst, så kan du be den här bönen:

Jesus, jag kommer till dig nu. Jag tror verkligen att du har dött för mig. Jag bekänner mig till din död och tackar för att du betalade det pris som jag var skyldig att betala. Jesus, jag bekänner dig som min Herre, och ger dig resten av mitt liv. Från denna punkt och framåt så tillhör jag dig, till ett hundra procent. Tack för att du redan i denna stund tar emot mig, och att du ger mig visshet om att allt detta jag just bekänt är sant och riktigt. I Ditt namn, amen!

Du får som vanligt gärna skicka epost om du vill, antingen för att du blivit frälst eller för att du har andra funderingar eller frågor. Gud välsigne dig!